Stalled Creatures

Muziek komt voor in de beste families. Stalled Creatures ontstond als geesteskind van Mathias Stal en Thomas De Schepper, partners in crime met een liefde voor meanderende grooves, weelderige keyboards en alternatieve gitaarmuziek.

‘Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band’, ‘Mellon Collie and the Infinite Sadness’ en ‘Hail to the Thief’ zijn slechts enkele meesterlijke platen die hun sound beïnvloedden. Weidse melodieën, melancholische soundscapes, energieke gitaren en etherische synthesizers zoeken elkaar afwisselend op alsof Claude Monet en een jonge Han Solo op een zwoele lenteavond aan het sparren zijn met een arsenaal aan elektronische instrumenten.

Na anderhalf jaar minutieus muziek schrijven, opnemen, schaven en peuteren vervoegden drie ongelooflijke muzikanten én full-time toffe peren Stalled Creatures: Jan Borré op keyboards, Jonas Scheys op bas en Edwin van der Burgt op drums.

Live kan Stalled Creatures bogen op een dromerige, sfeervolle maar gespierde set die je vanaf de eerste noot in hun eigen universum zuigt.

Jens Tytgat

Phone: +32 (0) 486 84 09 77
Email: jens@baracusagency.com
Facebook: facebook.com/jens.tytgat

Error retrieving data